Visioon
- Maailmaklassi juustu, või, värske piima
toodete ja proteiini energiapulbri tootja - Jätkusuutlik kasv
- Jagatud sotsiaalne vastutus
- Aastal 2040 süsinikuneutraalsus, 2030 miinus 55%
Väärtused
- Meie 200 farmerit-piimatootjat ja kõik meie töötajad
- Pühendumine igapäevaselt piima tootmisele ja selle väärindamisele
- Partnerluse ja võrgustike hoidmine ja arendamine
- Kvaliteetne ja puhas toit
- Loomade heaolu
- Loodusest hoolimine
Eesmärgid
- Õiglane piimahind
- Süsisniku jalajälg per kg piim
- Kasvuhoonegaaside mõõtmine ja raporteerimine
- Taastuvenergia osakaalu suurendamine
- Süsinikneutraalsed tootmisprotsessid
- Maailmatasemel Hooliv Farm
- Jätkusuutliku pakkematerjali kasutuselevõtt
- Ringmajanduse rakendamine
- Vastutustundlik tarneahel
- Loodusrikkuse suurendamine
Epiima lugu
Epiim on üks Eesti suuremaid juustu- ja võitootjaid, mis kuulub enam kui sajale kohalikule piimafarmerile. Epiima meiereid rajati juba 20. sajandi alguses – esimene neist 1910. aastal Põltsamaal ning teine 1911. aastal Järva-Jaanis. Täna valmistatakse Epiima meiereis ja koorejaamas juustu, võid ning piimapulbrit enam kui 120 000 tonnist puhtast kodumaisest toorpiimast aastas.
Täht E meie nimes tähistabki Eesti piima, mille kaudu tutvustame Eesti piimandust nii kodumaistele kui ka piiritagustele juustusõpradele. Puhas Eesti loodus, pikaajalised traditsioonid ning klimaatiliselt soodne geograafiline asukoht tugevas põllumajanduspiirkonnas on loonud ajalooliselt head eeldused edukaks piima töötlemiseks. Lähtume sellest põhimõttest ka täna.

Toiduainetööstuse arendaja
Epiim on toiduainetööstuse tervislikule arengule ja innovatsioonile orienteeritud ettevõte. Alates 2005. aastast on Epiim osanik ettevõttes Bio CC, mille raames tehakse koostööd ülikoolide ja teadlastega nii funktsionaalse toidu kui ka kliiniliste uuringute valdkonnas. Välja on töötanud näiteks bakter Lactobacillus plantarum TENSIA® sisaldav juustu Harmony™ ning imikute lisatoidus kasutamiseks sobiv D90 vadakupulber.
Täna on Epiim esimene Eesti ja Läti toiduainetööstus, kes on loonud jätkusuutlikkuse programmi, mõõtes süsiniku jalajälge ja kasvuhoonegaase. Samuti on Epiim esimene Eesti ja Läti piimaühistu, kellel on oma maailmatasemel farmistandard Hooliv Farm.

Eesti juustu eksportija
Meie eesmärk on kõigi oma ühistu piimafarmerite tooraine väärindamine ja parimal viisil turustamine, pakkudes seeläbi kvaliteetseid piimasaadusi nii kodumaisele kui ka piiritagusele tarbijale. Epiim on suurim Eesti juustu eksportija, olles juba kümneid aastaid teinud tihedat koostööd muuhulgas Euroopa Liidu suurimate juusturiikidega nagu Itaalia ja Šveits ning viinud Eesti juustu nii Aasia, Aafrika kui Ameerika turgudele. Meie meiereisid on tunnustatud toiduainetööstuse BRC kvaliteedisertifikaadiga, ning vastavussertifikaatidega Halal ja Kosher.
Moodne piimapulbri tootmine
2011.-2013. aastal läbis Epiima Järva-Jaani piimapulbritööstus täieliku uuendamisprotsessi. 2013. aasta suvel käivitasime Järva-Jaanis kõige moodsama ja keskkonnasäästlikuma pihustuskuivati, mille abil toodame vadaku-, lõssi- ja piimapulbrit, monoliit- ja väikepakendatud võid ning külmutatud koort. Igal aastal toodame Järva-Jaanis 8000 tonni piimapulbreid ning lisaks ka 3000 tonni kvaliteetset 82-protsendist Eesti võid.

Epiima juustu lugu
Epiima juustud ja või valmivad sadadest Eestimaa piimafarmidest kogutud puhtast ja naturaalsest piimast. Nii võid kindel olla, et Sinu lauale jõuab ainult kvaliteetne ja kodumaine toit, mida süües annad oma panuse ka Eesti maaelu arengusse.
Epiima Põltsamaa meiereis ja Järva-Jaani koorejaamas on traditsioonilisi juustusorte ja võid valmistatud juba alates 1910. aastast. Selleks, et pakkuda maitseelamusi nii suurtele kui väikestele juustusõpradele ning luua uusi võimalusi eestimaise juustu kasutamiseks erinevates toitudes, on Epiima erineva maitse- ja küpsusastmega juustusid saadaval laias valikus nii tüki-, viilu- kui riivpakendis.
Näiteks valmivad Epiima Põltsamaa meiereis traditsioonilised poolkõvad juustud nagu Edam, Tilsit, Gouda, Oltermanni ning toiduainetööstuses kasutatavad Baski ja Cagliata. Erilisematest juustudest väärivad esile tõstmist Bresto kõvajuustud, Maasdami tüüpi Epiim Special ning Lactobacillus plantarumiga rikastatud juust Harmony™.
Kokku valmib Epiima Põltsamaa meieris ligi 10 000 tonni juustu aastas.
Meie juustutööstuse juurde kuulub ka spetsiaalne suitsutamise tsehh, kus valmivad käsitööna erinevad suitsutatud ja sulatatud juustud, määrdejuustud ja juustusnäkid. Ilusa kuldkollase värvi, meeldiva aroomi ja pikantse maitse saavad kõik meie suitsujuustud seepärast, et kasutame nende valmistamiseks ainult kodumaiseid lepalaaste.
Epiima tooted tunned ära juustulillega logo järgi Viilutatud juustukerast inspireeritud lill on märk Eesti loodusest, maaelust ja kindla päritoluga puhtast kodumaisest piimast, millest on valmistatud kõik meie juustud ja või.