Brõnsa juustu ja spinatiga lahtine pirukas

40 min
Keskmine

6-le sööjale

Koostisosad

200 g
Nisujahu
125 g
Võid
3 spl
Külm vett
Soola
200 g
Brõnsa juustu
5
Muna
200 ml
Kohvikoort
100 g
Beebispinatit
1
Küüslaugu küüs
Soola

Valmistamine

1

Piruka põhja jaoks vala kaussi nisujahu ning sinna hulka 125 g tükkideks lõigatud võid. Näppudega tainast kokku mudides saad või ja jahu puru. Lisa juurde külm vesi ning sõtku tainas ühtlaseks taina palliks. Aseta külmkappi seisma.

2

Piruka sisu jaoks kuumuta pannil tükk võid, pisikeseks hakitud küüslauk ja beebispinat. Kui spinat on pannil kokku tõmmanud, siis eemalda pann kuumuselt. Klopi kausis lahti munad, lisa juurde kohvikoor ning kuubikuteks hakitud Brõnsa juust. Lõpuks ka jahtunud spinat. Soola ei ole vaja palju juurde lisada, sest juust annab enda soolakuse piruka täidides edasi. Otsi välja nüüd 20 cm suurune lahtikäiv koogiorm ja vooderda see küpsetuspaberiga. Võta külmkapis ootel olnud tainas ning vajuta see koogivormi põhja ühtlaselt laiali ning ka koogivormi servadele, et serva kõrgus jääks umbes 3-4 cm. Torgi piruka põhja kahvliga natukene auklikuks, nii tekib vähem õhumulle küpsemise käigus. Küpseta piruka põhja ahjus 180 kraadiga 12 minutit. Võta põhi ahjust ning kalla sisse piruka täidis. Küpseta nüüd pirukat veel 30 minutit. Kui pirukas on ahjust tulnud, lase sellel enne lahti lõikamist 30 minutit kergelt jahtuda. Tulemuseks on kergelt veniva ja soolaka juustuga hõrk lahtine pirukas, mille kõrvale serveeri värske ning mahe rukkola, pirini ja kreekapähklitega salat.

Head isu!