Juustu vürtsmoos ploomidest ja õuntest

30min
Lihtne

Idamaiseltvürtsköömnene, kuid nii kodumaiselt õunane ja ploomine! Kergeltsoolakas hapukas moos, mis sobib suurepäraselt juustuvaagnaleerinevate juustude dippimiseks.

*jaga moos pisikestesse purkidesse ja kaaneta. Nii on mugav ja mõnus oma külalisi kostitada ise tehtud juustumoosiga. Samuti on see tore kingiidee.

Kogus:  ~800 g

Koostisosad

1
suur sibul
400 g
hapukaid õunu
500 g
ploome
90 g
pruuni suhkrut
2 tl
jahvatatud vürtsköömneid
5
vürtsitera
0,5 tl
soola
0,5 tl
pipart
veidi
oliiviõli

Valmistamine

1

Eemalda õuntelt südamikud ja ploomidelt kivid ning tükelda väiksemaks.

2

Haki sibul peeneks.

3

Kuumuta poti põhjas veidi õli.

4

Lisa sibul ja sool. Sega ning hauta keskmisel kuumusel kergelt klaasjaks (soola lisamine aitab vältida sibulate kõrbemist).

5

Lisa suhkur ning lase sibulal kergelt karamellistuda. Selleks kulub keskmisel kuumusel umbes 5 minutit.

6

Lisa õuna- ja ploomitükid ning maitseained. Lase segul keema tõusta.

7

Alanda kuumust ning hauta umbes 20 minutit, kuni segu on pehme.

8

Tambi segu kahvliga ühtlaseks moosiks. Kui sulle ei meeldi tükiline moos, siis purusta segu saumikseriga püreeks.

9

Lase jahtuda ning naudi koos juustuga.

Head isu!