Idamaiseltvürtsköömnene, kuid nii kodumaiselt õunane ja ploomine! Kergeltsoolakas hapukas moos, mis sobib suurepäraselt juustuvaagnaleerinevate juustude dippimiseks.
*jaga moos pisikestesse purkidesse ja kaaneta. Nii on mugav ja mõnus oma külalisi kostitada ise tehtud juustumoosiga. Samuti on see tore kingiidee.
Kogus: ~800 g
1
|
suur sibul
|
400
g
|
hapukaid õunu
|
500
g
|
ploome
|
90
g
|
pruuni suhkrut
|
2
tl
|
jahvatatud vürtsköömneid
|
5
|
vürtsitera
|
0,5
tl
|
soola
|
0,5
tl
|
pipart
|
veidi
|
oliiviõli
|
Eemalda õuntelt südamikud ja ploomidelt kivid ning tükelda väiksemaks.
Haki sibul peeneks.
Kuumuta poti põhjas veidi õli.
Lisa sibul ja sool. Sega ning hauta keskmisel kuumusel kergelt klaasjaks (soola lisamine aitab vältida sibulate kõrbemist).
Lisa suhkur ning lase sibulal kergelt karamellistuda. Selleks kulub keskmisel kuumusel umbes 5 minutit.
Lisa õuna- ja ploomitükid ning maitseained. Lase segul keema tõusta.
Alanda kuumust ning hauta umbes 20 minutit, kuni segu on pehme.
Tambi segu kahvliga ühtlaseks moosiks. Kui sulle ei meeldi tükiline moos, siis purusta segu saumikseriga püreeks.
Lase jahtuda ning naudi koos juustuga.