Neidsamu kukleid on mõnus teha ka natuke suuremas variandis ning kasutada näiteks koduse burgeri valmistamiseks.
Kogus: umbes 18 tk.
25
g
|
pärmi
|
70
g
|
suhkrut
|
1,5
tl
|
soola
|
250
g
|
hapukoort
|
350
ml
|
sooja vett
|
600
g
|
nisujahu
|
400
g
|
Epiima Bresto riivjuustu
|
1
|
muna taina sisse
|
1
|
muna määrimiseks
|
Hõõru pärm suhkruga vedelaks.
Lisa sool, hapukoor, käesoojast veidi kuumem vesi, jahu, muna ja 300 g juustu ning sega tainas korralikult läbi.
Kui sul on köögikombain, siis kasuta seda.
Töötle tainast, kuni see on tihke ja ei hakka enam käte külge.
Kuumuta ahi 45 kraadini ning tõsta tainas ahju tunniks ajaks kerkima.
Vala tainas veidi jahusele lauale ja sõtku kergelt läbi.
Jaota tainas 90 grammisteks tükkideks.
Veereta tükid palliks ning laota kahele ahjuplaadile.
Lõika iga palli pinnale terava sakilise noaga risti lõige.
Klopi muna lahti ning pintselda tainapallid munaga.
Tõsta iga palli peale kuhjake juustu (kasuta ära kõik üle jäänud juust).
Kergita kukleid 45-kraadises ahjus 20 minutit.
Küpseta pöördõhu programmil 180 kraadi juures 15-20 minutit, kuni kuklid on kuldpruunid.