Eestlased ei saa ilma musta leivata. Ja miks mitte süüa seda kerges itaaliapärases võtmes. Kes soovib ja on viitsimist, võib loomulikult kasutada enda tehtud värsket leiba. Retsepti autor: Olga Kaju
200
g
|
Epiim Vene juustu
|
100
g
|
päikesekuivatatud tomateid
|
1
sl
|
oliiviõli
|
1
sl
|
seesamiseemne õli
|
|
vajadusel – vett
|
8
viilu
|
musta leib
|
3
tk
|
küüslauguküünt
|
50
g
|
toasooja võid
|
|
värske tüümian või basiilik
|
Valmista pesto.
Purusta blenderis juust päikesekuivatatud tomatite ja õlidega. Vajadusel lisa ka natuke vett, et tekstuur tuleks kreemjam.
Küüslauguleibade jaoks sega kokku või ja peeneks hakitud küüslauk. Määri leivaviilud küüslauguvõiga kokku ja lõika iga viil kuueks.
Aseta ahjuplaadile ja grilli 200 °C kuumuses umbes 5 minutit.
Määri pesto leivakestele ja kaunista maitserohelisega.