Nostalgiahõnguliste pliinide valmistamiseks varu aega. Lastes taignal soojas rahulikult kerkida ning kasutades praadimiseks kvaliteetset Epiima Eesti võid, saad tulemuseks suus sulavad pliinid, mis on mõnus vaheldus tavaroogadele. Retsept on valminud koostöös Põhjaka mõisaga.
100
g
|
Tatrajahu
|
100
g
|
Nisujahu
|
30
g
|
Epiim 82% või
|
100
g
|
Hapupiim/keefir
|
150
g
|
Piim
|
0,5
tl
|
Kuivpärm
|
0,5
tl
|
Küpsetuspulber
|
0,5
tl
|
Sool
|
1
tl
|
Suhkur
|
250
g
|
Epiima Hollandi juust
|
3
tk
|
Küüslaugu küüs
|
3
spl
|
Majonees
|
|
Rohelist sibulat, peterselli, musta pipart, suhkrut
|
Riivi juust jämeda riiviga ja haki küüslauk väikesteks tükkideks.
Haki roheline sibul ja petersell.
Sega koostisosad, lisa majonees ning maitsesta musta pipra ja näpuotsatäie suhkruga.
Pliinide tegemiseks sega kausis kokku kuivained – tatrajahu, nisujahu, kuivpärm, sool ja suhkur.
Teises kausis klopi lahti üks muna ning lisa sellele piim ja hapupiim.
Vala segu kuivainetega ühte kaussi ja vispelda tainas korralikult läbi.
Tõsta tainas koos kausiga sooja kohta umbes 1,5 tunniks kerkima.
Kui taigen on kenasti kerkinud, siis prae pliinid mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Serveeri pliine koos juustu-küüslaugumäärde ja marineeritud kurgi või kõrvitsaga.