Krõbe juustu-puravikuvorm

45min
Keskmine

Retseptisoovitus seenehooaja alguseks: krõbe juustu-puravikuvorm.

“Kohalike kukeseente kõrval on juba mitmel pool metsades oma peanupud välja pistnud ka väikesed värsked puravikud, mida võib julgelt Eesti oma gurmee-seenteks pidada,” räägib Põhjaka mõisa kokk Märt Metsallik ning annab põneva retseptisoovituse, kus saavad kokku värsked metsaannid ja Epiima juust.

Koostisosad

200 g
Puravikud
1 tk
Mugulsibul
50 g
Epiima Gouda juust
16.6 g
Epiima Eesti või
0.6 tk
Küüslaugu küüs
0.33 klaas
Valge vein
33.3 g
Vahukoor
Värsket või kuivatatud tüümiani
Näpuotsaga soola ja musta pipart

Valmistamine

1

Puhasta puravikud mullast ja tükelda suupärasteks tükkideks.

2

Koori sibul ja tükelda suuremateks kuubikuteks.

3
Prae pannil või sees puravikke umbes viis minutit, siis lisa sibul ning kuumuta kuni sibul on muutunud klaasjaks.
4

Lisa segule näpuotsaga tüümiani, soola ning musta pipart.
Kalla pannile valge vein ning hauta umbes kümme minutit.

5

Siis lisa vahukoor ning hauta segu kuni vahukoor on muutunud mõnusaks paksuks kastmeks. See võtab aega umbes 20 minutit.

6

Vala valminud segu ahjuvormi, kata Epiima Gouda juustuga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures kuni juust on muutunud kuldseks ja krõbedaks.

7

Serveeri koos pohlamoosi ja röstsaiaga.

8

Proovi ka teisi maitsvaid Epiima juuste.

Head isu!