Mõnusalt mahlane marjakook, mida saab teha suvel valminud värskest saagist või talvel sügavkülmast võetud marjadest. Parajalt magus amps, mis toob naeratuse näole ning viib suvesse rändama. Retsept on valminud koostöös Põhjaka mõisaga.
300
g
|
Jahu
|
200
g
|
Epiima või
|
100
g
|
Suhkur
|
3
tk
|
Muna
|
Näpuga
|
Sool
|
Veidi
|
Vaniljekauna seemned
|
200-250
g
|
Marjad
|
400
ml
|
Hapukoor
|
Maitsejärgi
|
Suhkur
|
Põhi:
Sega kokku toasoe või ja suhkur, lisa jahu ning kõige viimasena muna. Aseta korralikult läbi segatud taigen külmikusse tahenema. Peale tahenemist suru taigen näppudega koogivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus kümme minutit. Küpsenud põhjale vala peale marjasegu – nii ei vetti põhi läbi ja jääb mõnusalt krõbe.
Kate:
Sega kokku suhkur, munad (2tk), hapukoor ja vaniljeseemned ning lisa marjad. Vala segu koogipõhjale ja küpseta 150-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Küpsenud kook peab olema keskelt veidi pehme ja pealt kuldne.