Näkileivad herne-tillikreemi ja juustuga

15 min
Lihtne

Koostisosad

3
näkileiba
3 viilu
Eesti juustu light
3
viilutatud redist
küüslaugu- või rediseidandeid
Herne-tillikreem:
25 g
värsket tilli
150 g
herneid (sulata)
2
küüslauguküünt
2-3 sl
sidrunimahla
soola, pipart
0,5 dl
oliiviõli
(paar sl vett)

Valmistamine

1

Valmista esmalt herne-tillikreem.

2

Selleks surista till, sulanud herned, poolitatud küüslauguküüned ja sidrunimahl (esmalt pane vähem, saad hapet hiljem lisada) ja oliiviõli saumikseriga või köögikombainis kreemiks.

3

See ei pea päris sile jääma, kerge tükilisus käib asja juurde.

4

Kui tarvis, lisa purustamise käigus vedeldamiseks mõni supilusikatäis vett.

5

Maitsesta soola ja pipraga.

6

Vajadusel võid lisada veel sidrunimahla.

7

Määri paks kiht hernekreemi näkileibadele.

8

Sellele tõsta juustuviilud, redised ja idandid.

Head isu!