3
|
näkileiba
|
3
viilu
|
Eesti juustu light
|
3
|
viilutatud redist
|
|
küüslaugu- või rediseidandeid
|
|
Herne-tillikreem:
|
25
g
|
värsket tilli
|
150
g
|
herneid (sulata)
|
2
|
küüslauguküünt
|
2-3
sl
|
sidrunimahla
|
|
soola, pipart
|
0,5
dl
|
oliiviõli
|
|
(paar sl vett)
|
Valmista esmalt herne-tillikreem.
Selleks surista till, sulanud herned, poolitatud küüslauguküüned ja sidrunimahl (esmalt pane vähem, saad hapet hiljem lisada) ja oliiviõli saumikseriga või köögikombainis kreemiks.
See ei pea päris sile jääma, kerge tükilisus käib asja juurde.
Kui tarvis, lisa purustamise käigus vedeldamiseks mõni supilusikatäis vett.
Maitsesta soola ja pipraga.
Vajadusel võid lisada veel sidrunimahla.
Määri paks kiht hernekreemi näkileibadele.
Sellele tõsta juustuviilud, redised ja idandid.