See ülimõnus juustust nõretav saiapäts tee valmis vahetult enne serveerimist. Hästi sobivad kõrged ümarad saiapätsid ja vormisaiad.
Kogus: 1 saiapäts – umbes neljale.
1
|
päts meelepärast saia
|
3
|
küüslaugküünt
|
100
g
|
Epiima Eesti võid
|
|
poole sidruni mahl
|
150
g
|
Epiima Gouda juustu viile
|
|
soola, pipart
|
|
hakitud ürte: tüümian, petersell, till, salvei, basiilik vms
|
Sulata või.
Sega juurde hakitud ürdid, sidrunist pressitud mahl, purustatud küüslauguküüned, sool ja pipar.
Tee saiale sisselõiked kõigepealt ühtpidi ja siis teisipidi, nii et tekiksid ristipidi lõiked.
Jäta sai alt paari sentimeetri ulatuses lahti lõikamata.
Määri saia sisse lõigatud süvenditesse ürdivõi.
Säti vahedesse ka juustuviilud, vajadusel lõika viilud sobivatesse mõõtudesse.
Kata sai fooliumiga ning küpseta 190- kraadises ahjus 15 minutit.
Võta foolium ära ning küpseta veel 5-10 minutit, kuni sai on kuldne ja krõbe.
Serveeri kohe.