Neljale
4
|
Leiburi Burgerikukkel seesamiseemnetega
|
400
g
|
Rakvere Veisehakkliha
|
1
|
küüslauguküüs
|
u 50
g
|
Paar peotäit spinatiseemneid + mõned lehed iga burgeri vahele
|
4
viilu
|
Epiim Eesti juust
|
1
|
suvikõrvits
|
1
|
avokaado
|
2
sl
|
tüümianileht
|
1
sl
|
sidrunimahl
|
|
veidi õli
|
|
Kaste:
|
1
sl
|
Felix Malbe sinep
|
3
sl
|
majonees
|
3
sl
|
Kreeka jogurt
|
1
sl
|
sidrunimahl
|
1
tl
|
tüümianileht
|
Vala spinatilehtedele kuum vesi ja lase minutike seista.
Kurna, loputa kiirelt jääkülma veega ja pressi käte vahel liigne vesi spinatist välja.
Haki saadud spinatitomp võimalikult peeneks ja sega hakkliha ja läbi küüslaugupressi surutud küüslauguga.
Maitsesta hakkliha soola-pipraga, lisa 1 sl tüümianilehti ja sega korralikult läbi.
Vormi saadud massist 4 ühesuurust burgerikotletti, mis oleksid läbimõõdult õige veidi suuremad kui burgerikukkel, sest kuumuse mõjul kotleti mõõt veidi kahaneb.
Sega kokku kaste ja viiluta suvikõrvits pikkupidi paari u poole sentimeetri laiuselt.
Maitsesta soolaga ja määri kergelt õliga.
Grilli burgerikotlette u 2-3 minutit ühe poole kohta. Ümber pöörates tõsta kotletile juust ja lase sellel sulada, kuni kotlet küpseb.
Grilli kiirelt nii minuti jooksul suvikõrvitsaviilud ja soojenda kuklipooled.
Puista grillitud suvikõrvitsatele järele jäänud tüümianilehed ja nirista üle sortsu sidrunimahlaga.
Burgerite kokkupanemiseks määri burgeripooltele kaste, tõsta alumistele kuklipooltele kotletid ja nendele viilutatud avokaado.
Voldi peale suvikõrvitsaviilud ja lisa mõned spinatilehed.
Kata ülemise kuklipoolega ja kinnita soovi korral grilltikkudega.