Basiilikukaste mõjub kevad-suviselt värskena ning tekitab just selle juustuga mõnusa koosluse.
Kogus: kahele.
|
Ahjulõhe:
|
400
g
|
lõhefileed
|
40
g
|
Epiima Eesti võid
|
|
Poole sidruni mahl
|
|
Soola
|
|
pipart
|
|
Basiilikukaste:
|
60
g
|
värsket basiilikut
|
|
1 laimi mahl
|
1
tl
|
mett
|
|
noaotsaga soola
|
200
g
|
õli
|
|
Salat:
|
2
peotäit
|
amb-salatit
|
2
|
Rooma salati lehte
|
8
|
redist
|
8
|
väiksemat kobartomatit
|
|
suur peotäis värskeid basiilikulehti
|
2
sl
|
röstitud seemnesegu
|
40
g
|
Epiim Special juustu
|
Tõsta lõhefilee ahjuplaadile.
Laota peale võitükid, nirista peale sidrunist pressitud mahl ning maitsesta soola ja pipraga.
Küpseta 190 kraadi juures 15 minutit.
Pane kõik komponendid blenderisse ning vurista ühtlaseks kastmeks.
Rebi salatilehed väiksemaks.
Laota salatiroheline kahele taldrikule.
Lõika redised ja tomatid sektoriteks ning laota salatile.
Lõika juustust juustu- või koorimisnoaga õhukesed viilud ning laota ka need salatile.
Nirista peale basiilikukastet.
Kõige peale tõsta küpsenud ahjusoe lõhe, värsked basiilikulehed ja röstitud seemnesegu.