Roheline salat ahjulõhega

25min
Lihtne

Basiilikukaste mõjub kevad-suviselt värskena ning tekitab just selle juustuga mõnusa koosluse.

Kogus: kahele.

Koostisosad

Ahjulõhe:
400 g
lõhefileed
40 g
Epiima Eesti võid
Poole sidruni mahl
Soola
pipart
Basiilikukaste:
60 g
värsket basiilikut
1 laimi mahl
1 tl
mett
noaotsaga soola
200 g
õli
Salat:
2 peotäit
amb-salatit
2
Rooma salati lehte
8
redist
8
väiksemat kobartomatit
suur peotäis värskeid basiilikulehti
2 sl
röstitud seemnesegu
40 g
Epiim Special juustu

Valmistamine

1

Tõsta lõhefilee ahjuplaadile.

2

Laota peale võitükid, nirista peale sidrunist pressitud mahl ning maitsesta soola ja pipraga.

3

Küpseta 190 kraadi juures 15 minutit.

4

Pane kõik komponendid blenderisse ning vurista ühtlaseks kastmeks.

5

Rebi salatilehed väiksemaks.

6

Laota salatiroheline kahele taldrikule.

7

Lõika redised ja tomatid sektoriteks ning laota salatile.

8

Lõika juustust juustu- või koorimisnoaga õhukesed viilud ning laota ka need salatile.

9

Nirista peale basiilikukastet.

10

Kõige peale tõsta küpsenud ahjusoe lõhe, värsked basiilikulehed ja röstitud seemnesegu.

Head isu!