Kellele brokoli ja rukola maitseb, siis see on toit, mida peaks kindlasti tegema. Kodune lihavaba toit, mille tegemine on jõukohane kõigile. Retsept on valminud koostöös Põhjaka mõisaga.
100
g
|
Või
|
100
g
|
Jahu
|
200
g
|
Epiima Edam juust
|
800
ml
|
Piim
|
1
tk
|
Brokoli
|
1
tk
|
Suurem sibul
|
1
peotäis
|
Rukola
|
1
pakk
|
Lasanjeplaate
|
Sulata poti põhjas või ja lisa jahu. Sega pidevalt kas puulusika või vispliga. Kuumuta segu madalal kuumusel umbes viis minutit ja lisa seejärel piim. Lase kastmel pakseneda ja lisa kõige lõpus juust. Maitsesta soola ja vähese pipraga, võta pott tulelt ja jäta ootama.
Murra brokoli väikesteks õisikuteks ja lõika sibulast õhukesed viilud. Võta ahjuvorm ning kalla sinna esmalt veidi eelnevalt valmis tehtud kastet. Seejärel aseta esimene kiht lasanjeplaate, jälle kastet ning köögiviljad ja rukola. Korda kihtide ladumist seni kuni vorm on täis. Aseta lasanje ahju ja küpseta 180 kraadi juures 30-40 minutit. Lase lasanjel enne serveerimist 10-15 minutit seista, siis on seda lihtsam lõigata ja serveerida.