Sibulasupp ahjus röstitud juustusaiadega

1h 45min
Keskmine

Supp, mis soojendab Su kõhtu kõledatel talveõhtutel ning millega saad särada külalisi võõrustades. Komplimendid on garanteeritud.

Koostisosad

5-6 tk
Mugulsibul
3 tk
Küüslauguküüs
1 vars
Porrulauk
50 g
Epiima 82% või
300 g
Valge vein
1,5 l
Veisepuljong
Soola, pipart, suhkrut, peterselli, tilli ja rohelist sibulat
Meelepärast saia või sepikut
250 g
Epiima Special juust

Valmistamine

1

Koori sibulad ja pese porrulaugud jooksva vee all puhtaks. Tükelda need suupärasteks ribadeks. Pane 1/3 tükeldatud porrulaugust kõrvale, et see hiljem valmis supile lisada.

2

Sulata potis või ning kuumuta sibul ja ülejäänud porrulauk selles läbi.

3

Lisa valge vein ja lase segul vaiksel tulel 10 minutit haududa.

4

Kalla potti veisepuljong ja keeda suppi vaiksel tulel umbes tund aega. Seejärel lisa supile peeneks hakitud küüslauk ja alguses kõrvale pandud porrulauk.

5
Hauta suppi veel 10 minutit ning maitsesta soola, pipra ja näpuotsatäie suhkruga.
6
Supi juurde sobivad krõbedad juustusaiad, mille valmistamiseks riivi Epiima Special juust jämeda riiviga, lõika saiast viilud, laota neile uhke kiht riivjuustu peale ja küpseta ahjus kuldpruuniks.
7
Lõpus haki maitseroheline, lisa supile ja serveeri supp koos juustusaiadega.

Head isu!