Soe ja rammus juustusai

30min
Lihtne

See kodune juustusai sobib nädalavahetuste äratajaks või argipäeva õhtuseks kehakinnituseks. Kes soovib, võib kõrvale praadida härjasilma. Naudi soojalt! Retsept on valminud koostöös Põhjaka mõisaga.

Koostisosad

Värsket saia
Sibulat
Peekonit
Juustu
Magusamat sinepit
50 g
Epiima 82% või
50 g
Jahu
500 ml
Piim
2 suurt peotäit
Epiima Eesti juustu
Näpuotsaga soola

Valmistamine

1

Valmista juustukaste. Selleks sulata potis või ja lisa jahu. Sega vispliga kuni need on täielikult segunenud ning saavutanud pisut tumedama värvi. Seejärel lisa piim ning vispelda pidevalt, et kastmesse klimpe ei tekiks. Viimasena lisa riivitud juust, sega korralikult läbi ja lisa sool.

2

Sooja kihilise juustusaia valmistamiseks määri saiale veidi sinepit ning lao sellele järgemööda krõbe peekon, sibul ja juustuviilud. Sinna vahele lisa ka juustukaste, et tulemus jääks eriti mahlane. Kastme peale vajuta teine saiaviil ning rösti burger võiga määritud pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks. Naudi!

Head isu!