Soojad juustuvõikud

30 min
Lihtne

Kui võileivagrill on kappi niisama seisma jäänud, siis on aeg see välja võtta! Eesti leibjuustuga saad valmistada imelisi võikusid. Spinati võid retseptis asendada rukola või karulauguga.

Koostisosad

100 g
Spinatit
50 g
Röstitud Soolatud India pähkleid
50 g
Epiima Bresto Riivjuustu
7 sl
Oliivõli
4 tk
Röstsai
4 viilu
Epiima Eesti Leibjuust

Valmistamine

1

Spinatipesto:

  • 100 g spinatit 50 g
  • röstitud soolatud India pähkleid 50 g
  • Epiima Bresto riivjuustu
  • 7 sl oliiviõli näpuotsaga
  • soola ja pipart

Pane kõik komponendid köögikombaini ning purusta ühtlaseks massiks. Vajadus korral lisa soola või pipart.

2

Võikud:

  • 4 röstsaia
  • 2 sl (kuhjaga) spinatipestot
  • 4 viilu Epiima Eesti leibjuustu

Laota saiad lauale. Määri kahele saiale pestot, aseta kummalegi 2 viilu juustu ning kata teise kahe saiaga. Küpseta võileivagrillis kuldkollaseks ja krõbedaks. Söö soojalt.

3

*Nipp: määri saiadele võid nii, et võine pool jääks välja poole. Nii küpsevad saiad sulavõis ja saavad eriti mõnusa krõbeduse ja maitse.

Head isu!