Suitsukanapirukas

1h
Keskmine

Kogus: 8tk.

*kasuta piruka küpsetamiseks 20 cm läbimõõduga vormi.

*suitsukana võid asendada ka suitsukalaga.

Koostisosad

Põhi:
75 g
Epiima Eesti võid
125 g
jahu
0,5 tl
soola
1 sl
erinevate kuivatatud ürtide segu (tüümian, basiilik, estragon jms)
1-2 sl
külma vett
Täidis:
3
muna
120 g
vahukoort
100 g
Epiima Koorene juustu (riivituna)
150 g
suitsukana
100 g
brokoliõisikuid
1
sibul
veidi
õli praadimiseks
soola ja pipart

Valmistamine

1

Sega jahu soola ja ürtidega.

2

Lõika külm või kuubikuteks ning näpi koos jahuga puruks.

3

Lisa vesi ning sõtku segu tainaks.

4

Suru tainas lahtikäiva vormi põhjale ja äärtele.

5

Tõsta täidise valmistamise ajaks külma.

6

Kuumuta pannil õli. Lisa viilutatud sibul ning pruunista. Jäta jahtuma. 

7

Haki kana ja brokoliõisikud.

8

Laota kana, brokoli ja praetud sibul vaheldumisi pirukapõhjale.

9

Klopi munad lahti. Lisa vahukoor, riivitud juust, sool ja pipar ning sega läbi.

10

Vala segu pirukatäidisele.

11

Küpseta 190 kraadi juures 40 minutit, kuni pirukas on kuldne ja krõbe.

12

Serveeri soojalt.

Head isu!