Kogus: 8tk.
*kasuta piruka küpsetamiseks 20 cm läbimõõduga vormi.
*suitsukana võid asendada ka suitsukalaga.
|
Põhi:
|
75
g
|
Epiima Eesti võid
|
125
g
|
jahu
|
0,5
tl
|
soola
|
1
sl
|
erinevate kuivatatud ürtide segu (tüümian, basiilik, estragon jms)
|
1-2
sl
|
külma vett
|
|
Täidis:
|
3
|
muna
|
120
g
|
vahukoort
|
100
g
|
Epiima Koorene juustu (riivituna)
|
150
g
|
suitsukana
|
100
g
|
brokoliõisikuid
|
1
|
sibul
|
veidi
|
õli praadimiseks
|
|
soola ja pipart
|
Sega jahu soola ja ürtidega.
Lõika külm või kuubikuteks ning näpi koos jahuga puruks.
Lisa vesi ning sõtku segu tainaks.
Suru tainas lahtikäiva vormi põhjale ja äärtele.
Tõsta täidise valmistamise ajaks külma.
Kuumuta pannil õli. Lisa viilutatud sibul ning pruunista. Jäta jahtuma.
Haki kana ja brokoliõisikud.
Laota kana, brokoli ja praetud sibul vaheldumisi pirukapõhjale.
Klopi munad lahti. Lisa vahukoor, riivitud juust, sool ja pipar ning sega läbi.
Vala segu pirukatäidisele.
Küpseta 190 kraadi juures 40 minutit, kuni pirukas on kuldne ja krõbe.
Serveeri soojalt.