Need kiirelt valmivad Epiima Koorese juustuga küpsetatud köögivilja-ampsud sobivad Põhjaka mõisa koka Märt Metsalliku sõnul suvisele peolauale nii salatilisandi kui omaette suupistena. “Peale suuri ja raskeid jaaniaegseid liharoogasid võiks oma kehale midagi kergemat pakkuda ning just midagi niisugust valmistada – ükskõik kas siis ahjus või grilli peal,” soovitas kokk.
1
tk
|
Suvikõrvits
|
3
tk
|
Tomat
|
|
Epiima Koorest juustu
|
|
Punt värsket rukolat
|
|
Oliivõli
|
|
Soola
|
|
Suhkrut
|
Pese tomatid ja suvikõrvits. Lõika neist õhukesed viilud, laota lõikelauale laiali, maitsesta soola ja pipraga ning nirista peale oliivõli.
Lao Epiima Koorest juustu iga kihi vahele. Aseta suvikõrvits, tomat, juust ja rukolalehed üksteise peale ritta nii et viimasele kihile jääb ainult juust.
Kinnita tornid keskelt puidust grilltikuga ja küpset ahjus 200 kraadi juures umbes 15 minutit.
Serveeri koos värske rohelise salati või külma jogurtikastmega.