See imelihtne salat maitseb jumalikult! Bresto kõva juust sobib tomati happesuse ja basiilikukastmest tuleva magusa kerge mekiga suurepäraselt. Serveeri näiteks külma kerge veini, krõbedate ciabatta-viilude ja ürdivõiga. Sobib hästi ka grillitud looma- ja linnuliha kõrvale.
*salat maitseb hea ka siis, kui lisad retseptile 100 g rohelisi või punased seemneteta viinamarju!
Kogus: 3-4 portsjonit
|
Basiilikukaste:
|
30
g
|
värsket basiilikut
|
20
g
|
sidrunist pressitud mahla
|
10
g
|
mett
|
|
noaotsaga soola
|
100
g
|
mahedamaitselist õli
|
400
g
|
kirsstomateid (võid kasutada erinevas värvis ja suuruses tomateid)
|
200
g
|
Epiima Bresto juustu
|
|
suur peotäis värskeid basiilikulehti
|
|
väike peotäis hakitud käharpeterselli
|
|
värskelt jahvatatud pipart
|
|
basiilikukastet
|
Pane kõik komponendid blenderisse (vms purustajasse) ning vurista ühtlaseks kastmeks.
Poolita tomatid ja lõika juust kuubikuteks.
Lisa basiilikulehed, hakitud petersell, värskelt jahvatatud pipar ja basiilikukaste ning sega.
Serveeri kohe.