Kui soovid, võid jõuluvürtsid välja jätta ja asendada lihtsalt kaneeliga. Nii saad võist keeksi küpsetada aastaringselt.
Kogus: 10 viilu.
*võid asendada retseptid olevad vürtsid piparkoogimaitseainega.
4
|
muna
|
125
g
|
suhkrut
|
120
g
|
nisujahu
|
150
g
|
Epiima Eesti võid
|
|
näpuotsaga soola
|
1
tl
|
kaneeli
|
1
tl
|
kardemoni
|
1
|
apelsini riivitud koor
|
0,5
tl
|
jahvatatud nelki
|
Sulata või ja jäta jahtuma.
Vahusta munad koos suhkruga tugevaks heledaks vahuks.
Sõelu juurde jahu, sool ja maitseained ning sega.
Pidevalt segades nirista juurde sulavõi.
Kalla tainas võitatud keeksivormi ning küpseta 180- kraadises ahjus 50 minutit, kuni keeks on pealt ilus kuldne.
Võid puust tikuga kontrollida, kas keeks on seest küps.